Zoek

Desembrood

Desembrood is puur en smaakvol!

Desembrood heeft een heerlijk aroma en een lekker krokante korst. Het bakken van desembrood vraagt van de bakker specifieke kennis, aandacht en veel tijd.

Wat maakt het verschil? 

In plaats van gist voegt de bakker desem toe als rijsmiddel. Desem is een mengsel van water en meel waar, bij een bepaalde temperatuur, een cultuur van micro-organismen ontstaat. Dese desemcultuur brengt de natuurlijke gisting op gang. Desem produceert daarbij gas dat het beslag doet opborrelen en voor de fris-zure geur zorgt. Desem werkt langzamer dan gist en heeft dus een langere rijstijd nodig. Tijdens deze extra tijd wordt een bijzondere, ambachtelijke smaak ontwikkeld en in de oven ontstaat een heerlijk krokante korst.

Desembrood is niet persé gezonder dan brood gemaakt van gist. Het is wel een feit dat sommige mensen desembrood veel beter kunnen verdragen. Desembrood bevat geen toevoegingen, is licht verteerbaar, langer houdbaar en boven alles: erg lekker!

Tip van de bakker! De knapperige korst is wat onze steenoven desembroden zo bijzonder maakt. Onze tip is dan ook om het brood 6-7 minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden te leggen. Even af laten koelen en de korst is weer heerlijk krokant; op deze manier is desembrood op zijn lekkerst!

Alle voordelen op een rijtje

- Licht verteerbaar

- Zonder toevoegingen

- Langer houdbaar

- Smakelijk

Wist je dat?

... desem de oudste manier is om brood te laten rijzen? De ontdekking van dit natuurlijke gistings- ofwel fermentatieproces vond namelijk bij toeval plaats in het oude Egypte.

... de Fransen desem 'levain' noemen en hun desembroden 'pain au levain'? Dit is een luchtig brood met soms grote gaten in de kruim

... in duitsland men desem 'Sauertelg"noemt? Hun desem zorgt vaak voor compacte, licht zure broden waarin vaak ook roggemeel is verwerkt

... wij desembroden bakken in verschillende varianten? Lekker bij de broodmaaltijd of bij de borrel

Bekijk ons actuele aanbod hier in onze webshop!